هاست چیست و انواع آن | نحوه خرید هاست خوب

هاست چیست؟ | انواع آن | نحوه خرید هاست | وب فهم

هاست چیست؟ | انواع آن به زبان ساده | چگونه هاست خوب بخریم؟ هاست در زبان انگلیسی (Host) به معنای میزبان است که به بخشی از سرور گفته می‌شود.

در این مقاله به صورت صفر تا صد با مفهوم Host و انواع آن و نحوه خرید آن همراه شما عزیزان هستیم.

همچنین شما عزیزان اگر می‌خواهید راجع به سایر مطالب تخصصی ما در زمینه طراحی سایت، سئو، طراحی اپلیکیشن، دیجیتال مارکتینگ و غیره بیشتر بدانید، به صفحه مقالات وب فهم مراجعه کنید.

مقدمه هاست (Host)

موارد لازم برای طراحی و راه اندازی سایت

برای شروع کسب‌وکار اینترنتی خود آیا نیاز به ساخت سایت حرفه‌ای دارید؟ چقدر برای این کار هزینه می‌کنید؟ و چقدر زمان دارید؟

آیا با سایت سازها آشنایی دارید؟ آنها را می‌شناسید؟ به آنها اعتماد دارید؟

برای طراحی و راه اندازی یک وب سایت شما به 4 مورد بسیار مهم نیاز دارید. دامنه یا (Domain)، هاست (Host) و سیستم مدیریت محتوا و قالب سایت

  • دامنه سایت

زمانی که میخواهید وارد یک وب سایت شوید، اولین کاری که انجام میدهید این است که ابتدا وارد نوار جست جوی مرورگرتان می شوید و URL وب سایت مورد نظر را وارد میکنید. در مقالات قبلی به طور کامل  توضیح دادیم که Domain یا دامنه چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ و معرفی انواع پسوندهای دامنه و نحوه خرید و ثبت آن برای وب سایت چگونه است.

پس اولین کاری که برای طراحی و راه اندازی یک سایت باید انجام دهید انتخاب یک نام دامنه و خرید و ثبت دامنه است.

همچنین نکات مهم در انتخاب و ثبت دامنه را خدمت شما عزیزان توضیح دادیم.

بخش‌های Domain چیست؟ | نام دامنه و پسوند | وب فهم

بخش‌های Domain چیست؟ | نام دامنه و پسوند

  • هاست سایت

دامنه سایت به تنهایی فقط همان آدرس سایت و یک نام اختصاصی است اما برای نمایش سایت نمیتوانیم که اطلاعات را روی یک نام پیاده سازی کنیم و نمایش دهیم. پس نیاز به یک فضا و حافظه داریم تا بتوانیم اطلاعات را در آن وارد کنیم و اطلاعات وارد شده نیز در شبکه جهانی اینترنت قابل دسترسی برای مخاطبان است.

  • سیستم مدیریت محتوا

وب سایت طراحی شده قرار نیست که برای همیشه دارای یک شکل باشد و باید دائما سایت را بروز کنیم و اطلاعات در آن اضافه کنیم و برای مخاطبان اطلاعات جدید انتشار دهیم. برای انجام این کار دو روش داریم که باید یکی از آنها را پیش بگیریم:

  • اول اینکه برای هربار انتشار و ویرایش مطالب وارد فضای ذخیره سازی اطلاعات (هاست) شویم و برای اضافه کردن اطلاعات یا ویرایش آن هر بار کدنویسی کنیم. (البته انجام این کار ریسک بزرگی است و هربار که کد را تغییر دهید احتمال زیاد است به وب سایت شما آسیب برسد.)
  • راه دوم که ساده تر و منطقی تر است نصب سیستم مدیریت محتوا بر روی هاست است. سیستم های مدیریت محتوا به نوع های مختلفی مثل وردپرس، جوملا و غیره دسته بندی شده است. با نصب سیستم مدیریت محتوا مدیریت و افزودن و ویرایش محتوای وب سایت خود را ساده کنید و فقط کافی است که محتوای خوب ایجاد کنید که این محتواها شامل محتوای متنی مثل مقالات، تصاویر، ویدیو، محتوای صوتی و غیره است.
سیستم مدیریت محتوا | موارد لازم برای طراحی و راه اندازی سایت | وب فهم

سیستم مدیریت محتوا | موارد لازم برای طراحی و راه اندازی سایت

  • قالب سایت

حتما برایتان پیش آمده که وقتی وارد یک وب سایت میشوید ظاهر و گرافیک آن برای شما جذاب است. این ظاهر زیبای سایت به قالب آن برمیگردد. این قالب به صورت یک پوسته ای روی سایت شما نصب میشود و هر قالب فونت، ابعاد، ستون، رنگ ها و غیره را به کل محیط زیست تعیین میکند. برای خرید و انتخاب قالب به وب سایت های دارای قالب آماره میتوانید مراجعه کنید و نوع قالب خود را ببینید و حتما پیش نمایش آن را مشاهده کنید و ویژگی و امکانات آن را به خوبی مطالعه کنید و قالب خود را انتخاب و خریداری کنید.

موارد لازم طراحی و راه اندازی سایت | قالب سایت | وب فهم

قالب سایت | موارد لازم و ضروری راه اندازی سایت

سرور چیست؟

قبل از اینکه هاست را تعریف کنیم، ابتدا باید به سراغ واژه‌ی سرور برویم. سرور (server) یک کامپیوتر همیشه روشن و متصل به اینترنت است که دارای منابع مختلفی مثل رم، فضای ذخیره‌سازی، پردازنده و …  است. البته تعریف و معنا و مفهوم سرور در یک تعریف کوتاه خلاصه نمیشود.

در دنيای امروزه معنا و مفهوم سرور و خريد آن براي افراد تبديل به يك چالش بسيار بزرگ شده است. ما در سایر مقالات وب فهم به طور کامل بررسی کردیم كه سرور چيست و كاربرد و انواع آن شامل چه مواردی می‌شود.

سرور چيست؟ و چه كاربردی دارد؟ انواع سرورها شامل فيزيكی، مجازی و اختصاصی و غيره است. در اين مطلب باهم بررسی می‌کنیم كه نصب كدام سرور براي دستگاه شما مناسب است.

سرور چیست؟ | وب فهم

سرور چیست؟ | انواع سرور

هاست چیست؟ (Host)

حالا که با مفهوم سرور آشنا شده اید، یک سرور میتواند به چندین قسمت تقسیم شود که به هر کدام از این قسمت ها هاست (Host) گفته میشود.

هاست در زبان انگلیسی (Host) به معنای میزبان است. درواقع به طور کلی host به بخشی از سرور گفته می‌شود که به ازای مبلغ پرداخت شده در اختیار شما قرار می‌گیرد. این سرور همیشه و به صورت 24 ساعته به اینترنت متصل است و مخاطبان می‌توانند با وارد کردن آدرس سایت در مرورگر، هر لحظه از شبانه روز وارد سایت شما بشوند.

شما برای راه‌اندازی یک وب‌سایت در فضای اینترنت قبل از اینکه قالب سایت را تهیه کنید یا طراحی کنید ابتدا باید هاست مناسب برای خود تهیه کنید.

اکنون که متوجه مفهوم هاست شدید،باید با توجه به نیاز کسب و کار و وب سایت خود هاست خود را انتخاب کنید. (میزان پهنای باند، مقدار فضای میزبانی، ظرفیت ram و غیره)

ضرورت انتخاب شرکت هاستینگ خوب

برای طراحی یک وب سایت خوب و در دسترس بودن همیشگی آن باید هاستی پایدار و مطمئن داشته باشید و همینطور از شرکتی هاست را تهیه کنید که دارای تجربه مفید و پشتیبانی بسیار خوبی باشند. اگر وب سایت شما از دسترس خارج شود آسیب جدی به فروش و درآمد زایی شما میزند. همچنین به سئو سایت شما نیز آسیب میزند و باعث افت رتبه سایت شما میشود.

انواع هاست (میزبانی سایت)

در ادامه با بررسی انواع Host همراه شما هستیم.

هاست اشتراکی

همانطور که در ابتدای این مقاله هم اشاره کردیم، سرور به چند قسمت تقسیم میشود و هر بخش به یک وب سایت تعلق میگیرد. با این اوصاف ممکن است که یک سرور از هزاران سرور میزبانی کند.

هاست اشتراکی در مقایسه سایر هاست ها مقرون به صرفه است و معمولا وب سایت هایی که در شروع کار هستند و هنوز اطلاعات و بازدید بالایی ندارند، از هاست اشتراکی استفاده میکنند.

یکی از مشکلات و نقاط ضعف این نوع سرویس میزبانی وب، امنیت پایین و امکان ایجاد دسترسی و نفوذ به سرور و وب سایت ها است.

همچنین به دلیل وجود حجم بالای درخواست‌ها روی سرور می‌تواند منجر به کاهش سرعت سایر وب‌سایت‌ها شود. پس ضروری است که از سرورهای ایمن و معتبر برای افزایش کارایی وب سایت خود استفاده کنید تا دچار مشکل نشوید.

هاست اشتراکی | انواع هاست | وب فهم

هاست اشتراکی | انواع هاست

هاست نیمه اختصاصی

در این نوع سرویس میزبانی وب یک سرور به کمک نرم افزارهای مجازی به چند بخش مجزا تقسیم میشود و هر بخش مثل یک سرور مجزا به کار گرفته میشود و در این حالت امنیت و قدرت و منابع بیشتری به نسبت اشتراکی در اختیار مشتری قرار میگیرد.

هاست نیمه اختصاصی | انواع هاست چیست؟ | وب فهم

هاست نیمه اختصاصی | انواع هاست

هاست اختصاصی

در این نوع سرور یک سرور به مشتری اختصاص داده میشود و فقط وب سایت مشتری تنها استفاده کننده از منابع آن سرور است. از آنجایی که سرور فقط میزبان وب سایت شما است، دیگر نیازی نیست نگران امنیت و سرعت از طرف سایر وب سایت ها باشید.

این نوع هاست به نسبت اشتراکی و نیمه اختصاصی هزینه بالاتری دارد و برای وب سایت های بزرگ با اطلاعات بسیار زیاد و مهم و بازدید بسیار بالا لازم است.

هاست اختصاصی | انواع هاست | وب فهم

هاست اختصاصی | انواع هاست

میزبانی ابری (cloud Hosting)

در این نوع سرویس میزبانی نیز چندین سرور به صورت شبکه ای در حال کار کردن هستند. وب سایت شما نیز اگر از میزبانی ابری استفاده کند، از تمامی منابع سخت افزاری و نرم افزاری این سیستم استفاده میکند. در واقع وب سایت شما محدود به یک سرور با منابع محدود نیست و اگر شرایطی پیش بیاید که نیاز باشد از منابع بیشتر استفاده کند میتواند از میزبانی ابری استفاده کند.

در این شرایط up-time‌ وب سایت شما همیشه بالا خواهد بود و سایت شما در دسترس خواهد بود اما مشکلی که وجود دارد این است که به دلیل پراکندگی داده ها، بکاپ گرفتن و پشتیبان گیری و حفظ امنیت آن کار دشواری خواهد بود.

هاست وردپرس

در این نوع میزبانی وب یک هاست قدرتمند با تنظیمات مشخص جهت میزبانی وب‌سایت‌های وردپرسی است.

از آنجایی که وب‌ سایت ‌های وردپرسی از منابع سرور زیاد استفاده میکنند، باید از سرورهایی برای میزبانی وب سایت ها استفاده کرد که منابع و سخت افزار قوی و حرفه ای داشته باشد.

وب سایت ها و شرکت‌های هاستینگ سرورهایی را به میزبانی از سایت های وردپرس اختصاص داده اند و قیمن و پلن های آن مشخص است. البته هزینه هاست وردپرسی از اشتراکی بالاتر است. اما در کل دارای قیمت مناسبی است.

هاست وردپرس | انواع هاست | وب فهم

هاست وردپرس | انواع host

هاست ایران

مرکز داده (data center) به مجموعه ای از سرورها، زیرساخت‌های ارتباطی و امنیتی به منظور پشتیبانی از سرویس‌های تحت شبکه گفته می‌شود.

هاست ایران به مرکز داده ای در ایران گفته میشود. استفاده از این نوع هاست دارای مزیایی است که این مزایا شامل سرعت لود وب‌سایت، از دست نرفتن داده در تحریم، کاهش هزینه‌ها و غیره را دارد.

آموزش نحوه خرید هاست

در این مطلب با آموزش نحوه خرید و ثبت هاست همراه شما عزیزان هستیم.

  • برای خرید دامین ابتدا در نوار URL مرورگر خود خرید هاست را جست و جو کنید.
  • بعد از جستجو عبارت موردنظر لیست شرکت‌ها و وب سایت های سرویس‌دهنده ثبت هاست نمایش داده می‌شود و بهتر است که یکی از وب سایت هایی را انتخاب کنید که جزو نتایج اول گوگل هستند و از اعتبار بالایی برخوردار باشند. چند مورد از این شرکت‌ها و وب سایت ها شامل وب سایت ایران سرور، ایران هاست، پارس پک، میزبان فا، میهن وب هاست، هاست نگار، لیموهاست و غیره است.
  • برای مثال وارد وب سایت لیموهاست می شویم. زمانی که وارد وب سایت شرکت مورد نظر شدید، پلن های قیمت را مشاهده کنید. همینطور ما برای وب سایت خود هاست وردپرس را انتخاب میکنیم.
خرید هاست از .ب سایت های سرویس دهنده | لیمو هاست

خرید هاست از وب سایت های سرویس دهنده

  1. در همان صفحه انتخاب کنید که هاست شما ایران است یا خارج است و همینطور بازدید روزانه وب سایتتان را مشخص کنید. ما برای خرید روی ایران قرار میدهیم و بازدید سایت را به طور میانگین روی 5000 قرار میدهیم.
  2. با توجه به فایل و میزان اطلاعاتی که میخواهید بر روی سایت قرار دهید، host را انتخاب کنید. برای مثال اگر سایت فروشگاهی دارید یک هاست 10 گیگابایتی تهیه کنید. اگر هم در ابتدای کار هستید میتوانید برای شروع 5 گیگ را تهیه کنید و بعدا ارتقا دهید. زمانی host مورد نظر خود را انتخاب کردید روی خرید کلیک کنید.
  3. نکته: حتما قبل از ثبت سفارش خود در نظر داشته باشید که ثبت نام یا ورود را انجام دهید.
  4. بعد از ثبت خرید و افزودن به سبد خرید صفحه انتخاب دامنه برای شما باز میشود که به شما پیام میدهد برای برای سرویس جدید یک دامنه انتخاب کنید. ما چون قبلا دامنه خود را ثبت کردیم گزینه “دامنه را قبلا ثبت کردیم” را فعال میکنیم.
  5. در صورتی که دامنه را ثبت کرده باشیم باید در باکس نام دامنه، دامنه ثبت شده را وارد کنیم. (حتما هم نام دامنه را وارد کنید و هم پسوند را وارد کنید و هر دو فیلد اجباری است.
  6. مرحله بعدی تنظیمات سرویس است و سیکل پرداخت را انتخاب میکنیم. سیکل پرداخت ماهانه، سه ماهه، شش ماهه و یکساله است.
  7. سپس روی مرحله بعد کلیک کنید.
  8. مرحله بعد سبد خرید و دریافت فاکتور است. توجه کنید که در این صفحه میتوانید جزئیات خرید را مشخص کنید و اگر فاکتور رسمی بخواهید مبلغ مالیات به کل مبلغ خرید هاست اضافه میگردد. و در نهایت روی ادامه خرید کلیک میکنیم.
  9. در این مرحله اطلاعات مشتری به شما نمایش میدهد و میتوانید تعیین کنید که فاکتور به نام چه کسی باشد و سپس پرداخت کنید.
  10. نکته: احتمال دارد که شما وب سایت دیگری را انتخاب کنید و محیط خر وب سایتی متفاوت باشد اما در کل خرید هاست اصلا کار دشوار و پیچیده ای نیست و حتی میتوانید از پشتیبانی هر سایتی کمک بگیرید.
  11. بعد از پرداخت و خرید هاست یک ایمیل برای شما ارسال میشود که حاوی اطلاعات ورود به پنل مدیریت هاست شما است.

از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم و امیدواریم این مطالب برای شما مفید و سودمند باشد.

خدمات وب فهم

شرکت دانش‌بنیان فن آوران هوش مکانی با بهره‌گیری از دانش بروز و تجربه چندین‌ ساله خود در زمینه‌های طراحی سایت و توسعه آن، طراحی اپلیکیشن موبایل، طراحی وب اپلیکیشن، بهینه‌سازی سایت و خدمات سئو، دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوا، فعالیت خود را در سال ۱۳۹۷ باهدف ارائه بهترین خدمات آغاز کرد.

این مجموعه تجربه همکاری با بیش از ۷۰ ارگان، شرکت و برندهای موفق را داشته و توانسته رضایت آنان را جلب کند. وب فهم آمادگی همکاری مداوم و هدفمند را در زمینه تخصصی شما اعلام می‌نماید.

ویژگی‌های وب فهم

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد وب فهم پشتیبانی سریع و حرفه‌ای کارشناسان وب فهم به مدت‌زمان ۶ – ۸ و ۱۲ماهه به‌صورت رایگان است. درصورتی‌که پس از طراحی سایت شما هرگونه پشتیبانی نیاز داشتید، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

هدف ما ارائه خدمات حرفه‌ای با جهت جلب رضایت شما کارفرمایان عزیز است. مشاوره طراحی سایت کارشناسان وب فهم به‌صورت جلسات حضوری، تلفنی و آنلاین است. دوره پشتیبانی به مدت‌زمان ۶ – ۱۲ ماه است و بنا به انتخاب پلن طراحی سایت شما متغیر است. اگر برای انتخاب پلن طراحی سایت خود نیز تردید دارید می‌توانید با پشتیبانان ما مشورت کنید.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *