افزایش سرعت سایت و بهبود تجربه کاربری یکی از مهمترین مسائلی است که کارشناسان سئو و وبمسترها باید توجه ویژهای به آن داشته باشند. در ادامه با 15 بررسی تکنیک افزایش سرعت سایت همراه شما عزیزان هستیم.
اگر سرعت لود وبسایت فروشگاهی شما پایین باشد و فروشگاه آنلاین شما دیر بالا بیاید، کاربران منتظر بالا آمدن وبسایت شما نمیشوند.کاربران قطعاً سایت شما را میبندند و سایت رقیب شما را باز میکنند.
همچنین شما عزیزان اگر میخواهید راجب سایر مطالب تخصصی ما در زمینه طراحی سایت، سئو، طراحی اپلیکیشن، دیجیتال مارکتینگ و غیره بیشتر بدانید، به صفحه مقالات وب فهم مراجعه کنید.
مبحث افزایش سرعت سایت
- یکی از مهم ترین تکنیک های بهبود رتبه سایت در گوگل، افزایش سرعت لود سایت شما است.
- بحث افزایش سرعت سایت یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین مباحث در بازاریابی دیجیتال است. سرعت بارگذاری سایت شما با موفقیت یا شکست کسبوکار شما ارتباط مستقیمی دارد. ما در این مطلب تمامی نکات و تکنیکهای افزایش سرعت لود سایت را با شما عزیزان در میان میگذاریم تا تعداد کاربران و ترافیک سایت شما افزایش یابد. این موضوع اگر بهدرستی انجام شود، به موفقیت کسبوکار شما کمک بسیاری میکند.
دلایل مهم اهمیت موضوع افزایش سرعت سایت
- افزایش سرعت لود سایت یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت شما در کسبوکارتان است.
- افزایش سرعت بارگذاری وبسایت شما برابر است با افزایش چندبرابری ورود کاربر به وبسایت شما
آیا میدانستید که فقط یک ثانیه تأخیر در سرعت بارگذاری سایت شما چه عواقبی برای کسبوکار شما دارد؟
- 7% نرخ کمتر تبدیل کاربران به مشتری
- 16% افت رضایت مشتریان
- 11% بازدید کمتر از صفحات وبسایت شما
این روزها به دلیل اینکه شما بیشمار سایت رقیب دارید و با آنها رقابت میکنید، سرعت وبسایت شما بسیار مهم است. حتی اگر یک ثانیه هم دیرتر بالا بیاید تعداد قابلتوجهی از مشتریان خود را از دست خواهید داد.
چندی پیش گوگل رسماً بهوضوح اعلام کرد که سرعت بارگذاری یک سایت به جمع فاکتورهای اصلی رتبهبندی سایتها اضافه شده است.
استاندارد سرعت لود وبسایت
به نظر شما استاندارد سرعت بالا آمدن وبسایت شما چقدر است؟
- پارامترهای بسیاری وجود دارد تا سرعت لود وبسایت شما بالا باشد؛ اما استاندارد سرعت لود وبسایت بین 1 – 3 ثانیه است.
- اگر سرعت وبسایت شما میان 3 – 7 ثانیه طول بکشد مشکل خاصی پیش نمیاید اما ترافیک و تعداد کاربرانی را از دست خواهید داد.
- اگر هم بیش از 7 ثانیه و حتی 10 ثانیه طول بکشد وبسایت شما با مشکلات بسیاری مواجه میشود. کاربران خود را از دست خواهید داد و مشکلات بسیاری از سمت موتورهای جستوجو نیز پیش میآید.
سرعت مناسب لود وبسایت ایرانی
به نظر شما سرعت مناسب برای بالا آمدن یک وبسایت ایرانی چقدر است؟
سرعت لود یک وبسایت ایرانی، بین 3 – 7 ثانیه است. حتماً سرعت بالا آمدن وبسایت خود را بهصورت روزانه و مستمر چک کنید و اگر بیشتر از استاندارد ذکر شده طول کشید تکنیکهایی که در ادامه باهم مطرح میکنیم را انجام دهید تا این مشکل حل شود.
تکنیکهای افزایش سرعت سایت
استفاده از افزونههای بهینهسازی سرعت سایت
یکی از سادهترین و ضروریترین راهکارها برای افزایش سرعت سایت استفاده از پلاگینهای کش است. این افزونهها کدها، فایلها، تصاویر موجود در وبسایت شما را بهینه میکنند. یکی از مزایای بسیار مهم در استفاده از این افزونهها زمانی است که شما دانش برنامهنویسی ندارید و با مباحث JS و CSS و HTML آشنا نیستید و از افزونههای وردپرس استفاده میکنید.
از مهمترین پلاگینهای وردپرس برای بهینهسازی فایلها و تصاویر و کدها، میتوان به افزونه wp rocket، wp optimize اشاره کرد.
از مهمترین مزایای استفاده از این پلاگینها پنل کاربری بسیار ساده است که فقط با یک آموزش ویدئویی میتوانید بهراحتی با آنها کار کنید.
استفاده از هاستینگ خوب و پرقدرت
وقتی که کاربر شما وارد وبسایت شما میشود، بر روی بخشی از سایت شما کلیک میکند، این بدان معنا است که از سایت شما درخواستی کرده است. سایت این درخواست را به سرور ارسال میکند و سرور آن را پس از اعمال تغییراتی به دیتابیس انتقال میدهد.
در ادامة این مسیر دیتابیس درخواست را بررسی کرده و نتیجة آن را مجدداً در اختیار سرور قرار میدهد. سپس سرور نتیجه را برای کاربر در وبسایت نمایش میدهد. این نقلوانتقالها نیازمند پردازش و سرعت پاسخگویی بسیار بالایی است. بهخصوص اگر در یکزمان واحد تعداد زیادی درخواست به طور همزمان توسط چندین کاربر در وبسایت شما انجام شود.
اگرهاست شما ضعیف باشد، این فرایند بسیار آهسته صورت میگیرد و مراجعهکننده به سایت شما را فراری میدهد. خطای سری 5xx و خطاهای دیگر از مهمترین معضلاتی است که وبسایت شما به آن دچار میشود
نتیجهگیری: حتماً در خریدهاست خود دقت کنید. هاست خوب تأثیر بسیاری بر روی روند وبسایت شما و سئوی سایت شما دارد.
بهینهسازی فایلهای js و css
امروزه طراحان وبسایت برای بهبود تجربه کاربری، زیباسازی محیط و غیره از کدهایی استفاده میکنند که اگر این کدها منجر به کندشدن سرعت سایت شما شود، شما باید برای رفع این مشکل و افزایش سرعت سایتتان این کدها را بهینه (بهاصطلاح minify) کنید. البته که برای انجام این کار نیز میتوانید از افزونههای wp rocket، wp optimize استفاده کنید.
بهروزرسانی وردپرس برای افزایش سرعت سایت
سیستم مدیریت محتوای وردپرس در زمانهای مشخص و بهصورت منظم در حال بهروزرسانی است که با هر نسخه ارائه شده قابلیتهای جدیدی دارد و مشکلات و نواقص نسخههای قبلی را بر طرف میکند. با هر نسخه ارائه شده وردپرس خود را بهروزرسانی کنید این کار منجر به افزایش سرعت لود وبسایت شما نیز میشود.
همچنین پوستهها و افزونههای نصب شده در وردپرس را بهروزرسانی کنید. هرکدام از این افزونهها و پوسته پس از گذشت مدتی نیاز به ارتقا دارد که وظیفه بهروزرسانی آن بر عهده مدیر سایت است.
استفاده از سیستم توزیع محتوا (CDN)
همانطور که در مورد دوم اشاره کردیم از هاستینگ خوب استفاده کنید تا تأثیر بسیار چشمگیری بر سرعت وبسایت خود را مشاهده کنید. بسیاری از صاحبان وبسایتها برای موفقیت بیشتر خود در کسبوکار ترجیح میدهند که هاست خود را از کشورهای دیگر تهیه کنند.
موقعیت و مکانهاست شما در سرعت لود سایت بسیار تأثیرگذار است. برای مثال اگرهاست وبسایتتان را از کشور دیگری تهیه کنید و بیشتر کاربران شما از کشور ایران باشند دسترسی به وبسایت شما برای کاربران ایرانی دشوار است و برای رفع این مشکل باید از سیستم توزیع محتوا یا CDN استفاده کنید.
CDN یا همان سیستم توزیع محتوا چیست؟
CDNها سرورهایی هستند که در چندین کشور مختلف قرار دارند و تمام اطلاعات و محتواهایی که در سایت شما وجود دارد را در چند نقطه بهمنظور بهینهسازی سرعت سایت وردپرس ذخیره و جابهجا میکنند.
فشردهسازی و بهینهسازی تصاویر وبسایت
یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین فاکتورهای سرعت سایت حجم تصاویر بارگذاری شده در آن است. بهینهسازی تصاویر تأثیر مستقیم بر افزایش سرعت سایت شما دارد. پس تمامی تصاویر بارگذاری شده را بهینه کنید.
برای این کار میتوانید از وبسایتهای آنلاین استفاده کنید و تصاویر خود را در آن بارگذاری کنید و خروجی کمحجم بگیرید.
وبسایت tinypng یکی از وبسایتهای پرکاربرد در این زمینه است.
همچنین میتوانید از افزونههایی مثل Optimole و WP Smush استفاده کنید. البته که ما به شما توصیه میکنیم که برای کمحجم کردن تصاویر از افزونه استفاده نکنید و با استفاده از وبسایتهای آنلاین و نرمافزارهایی مثل فتوشاپ این کار را انجام دهید.
خلاصه مطالب را زیر هر عنوان قرار دهید.
در طراحی صفحات وبسایت خود بهجای اینکه کل محتوا را در هر قسمت قرار دهید خلاصهای از آنها را نمایش دهید و برای ادامه مطلب کاربران شما بتوانند کلیک کنند.
عدم بارگذاری مستقیم ویدئوها و فایلهای دانلودی
اگر شما حتی برای یک با هم با وردپرس کارکرده باشید متوجه خواهید شد که در هر قسمت محتوای خود میتوانید ویدئو و عکس آپلود کنید و به قسمت کتابخانه و رسانهها مراجعه میکنید و افزودن ویدئو را میزنید؛ اما این کار اشتباه است. یکی از قابلیتهای بسیار مهم وردپرس آپلود ویدئو در هاست شما است. این کار باعث میشود که سرعت بارگذاری سایت شما کند نشود.
ارتقا و بهروزرسانی نسخه PHP
استفاده از بهروزترین نسخه PHP نیز یکی از مهمترین تکنیکها برای افزایش سرعت سایت شما است.
حذف افزونههای غیرضروری
احتمالاً شما هم زمان طراحی سایت خود از افزونههایی برای تکمیل امکانات وبسایت خود استفاده میکنید و حتی برای این کار از افزونههای بیشتری استفاده کردید و آنها را تست کردید؛ اما موردنیاز شما نبوده حتماً این افزونههای غیرضروری را غیرفعال و حذف کنید. این کار نیز تأثیر بینظیری بر سرعت لود سایت شما دارد. تا جایی هم که امکان دارد از افزونههای کمتری در طراحی سایت خود استفاده کنید.
فعالسازی قابلیت Gzip Compression
در موارد بالا اشاره کردیم که فرایند فشردهسازی چقدر در افزایش سرعت لود سایت تأثیرگذار است. با استفاده از قابلیت Gzip Compression شما میتوانید فایلهای موجود در هاست و وبسایت خود را فشرده و بهینه کنید. با این تکنیک حجم نهایی وبسایت شما کاهش میابد.
Gzip Compression مواردی همچون فایلهای CSS یا HTML را به روشی نوین بهینهسازی میکند. از جمله اقداماتی که در Gzip Compression برای این نوع فایلها صورت میگیرد، حذف فضاهای خالی بین کدها و کدهای بدون استفاده است. این تغییرات اغلب در فایلهای استایل یک قالب، صورت میگیرد تا بتوان از طریق آن حجم نهایی آن صفحه یا صفحات را به مقدار محسوسی کاهش داد. نتایج و آمار نشان میدهند استفاده از این قابلیت میتواند تا 70% حجم یک صفحه را کاهش دهد! این مقدار باعث میشود تا سرعت بارگذاری سایت شما بهبود مناسبی پیدا کند.
انتخاب قالب وردپرس مناسب یا بهینهسازی قالب
یکی از مهمترین گامهایی که باید در همان ابتدای کار برای طراحی سایت خود بردارید انتخاب قالب وردپرس بهینه است. اگر هم قالب خوبی را انتخاب نکردید حتماً آن را بهینه کنید یا آن را تغییر دهید.
نکته: حتماً برای بهینهسازی قالب خود از یک متخصص مشورت بگیرید یا اینکه او برای شما این کار را انجام دهد اگر به روش غیرحرفهای این کار را انجام دهید، احتمال دارد که وبسایت شما کلاً به هم بریزد.
اگر میخواهید قالب وردپرس جدید انتخاب کنید، سه عامل بسیار مهم را در نظر بگیرید:
- تجربه کاربری (UX)
- رابط کاربری (UI)
- سازگار بودن با موبایلها
کاهش تعداد ریدایرکتهای سایت
نسخه موبایلی خود را گسترش دهید
ماژول Google PageSpeed را روی سرور وب خود نصب کنید
چطور سرعت سایت را تست کنیم؟
برای تست سرعت سایت ابزارها و وبسایتهایی وجود دارد که میتوانید از آنها بهره بگیرید.
این ابزارها شامل:
ابزار PageSpeed Insights:
استفاده از این ابزار رایگان بسیار ساده است. این ابزار از سوی گوگل برای تخمین سرعت سایت شما است.
ابزار GTMetrix:
جی تی متریکس در واقع از سیستم Google PageSpeed Insights و Yslow بهصورت همزمان استفاده کرده و نتایج بررسی یک سایت را بهصورت یک مقایسه به شما نمایش میدهد. GTMetrix رابط کاربری جالب و دقیقی دارد و بعد از اتمام بررسی، پیشنهادهای مناسبی برای برطرفسازی مشکلات سایت به شما اعلام میشود.
ابزار WebPageTest:
ابزاری رایگان بهمنظور آزمایش ساده سرعت یک سایت با قابلیتهای متعدد است. شما با کمک این ابزار میتوانید با یک فرم ساده، سایت خود را از چندین موقعیت بررسی کنید. برای مثال میتوانید موقعیت جغرافیایی، پلتفرم مورداستفاده (دسکتاپ، موبایل) و حتی مرورگر موردنظر را بهدلخواه انتخاب کرده و نتیجه تست را در شرایط مختلفی بسنجید.
و بسیاری ابزار دیگر
همچنین ما در سایر مقالات وب فهم 20 ابزار سئو رایگان را برای شما عزیزان معرفی کردیم.
از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم و اگر در این مبحث سوالی یا نظری دارید با ما در قسمت نظرات و دیدگاهها در میان بگذارید.
خدمات وب فهم
شرکت دانشبنیان فنآوران هوش مکانی با بهرهگیری از دانش بروز و تجربه چندینساله خود در زمینههای طراحی سایت و توسعه آن، طراحی اپلیکیشن موبایل، طراحی وب اپلیکیشن، بهینهسازی سایت و خدمات سئو، دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوا، فعالیت خود را در سال ١٣٩٨ باهدف ارائه بهترین خدمات آغاز کرد.
این مجموعه تجربه همکاری با بیش از ۷۰ ارگان، شرکت و برندهای موفق را داشته و توانسته رضایت آنان را جلب کند. وب فهم آمادگی همکاری مداوم و هدفمند را درزمینهٔ تخصصی شما اعلام مینماید.
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد وب فهم پشتیبانی سریع و حرفهای کارشناسان وب فهم به مدتزمان ۶ – ۸ و ۱۲ماهه بهصورت رایگان است. درصورتیکه پس از طراحی سایت شما هرگونه پشتیبانی نیاز داشتید، با کارشناسان ما تماس بگیرید.
هدف ما ارائه خدمات حرفهای با جهت جلب رضایت شما کارفرمایان عزیز است. مشاوره طراحی سایت کارشناسان وب فهم بهصورت جلسات حضوری، تلفنی و آنلاین است. دوره پشتیبانی به مدتزمان ۶ – ۱۲ ماه است و بنا به انتخاب پلن طراحی سایت شما متغیر است. اگر برای انتخاب پلن طراحی سایت خود نیز تردید دارید میتوانید با پشتیبانان ما مشورت کنید.
اگر هم مایل هستید که برای کار و فعالیت خود یک وبسایت طراحی کنید گروه حرفهای وب فهم آماده ارائه خدمات طراحی سایت با اصول سئو تکنیکال است. هر کسبوکار حرفهای نیاز به طراحی یک وبسایت حرفهای دارد.