ریدایرکت چیست؟ انواع ریدایرکت 301،302،307 | انواع ریداریرکت را بشناسید. Redirectها انواع مختلفی دارند که هر کدام هدف و کاربرد خاص خودش را دارد.

در این مقاله با ما همراه باشید تا مفهوم کامل آن را باهم بررسی کرده و انواع آن را نام بررسی کنیم و کاربرد و هدف هر کدام را به طور کامل تشریح کنیم.

همچنین شما عزیزان اگر می‌خواهید راجع به سایر مطالب تخصصی ما در زمینه طراحی سایت، سئو، طراحی اپلیکیشن، دیجیتال مارکتینگ و غیره بیشتر بدانید، به صفحه مقالات وب فهم مراجعه کنید.

مقدمه مفهوم ریدایرکت

شما به‌عنوان مدیر وب سایت یا کارشناس سئو و وبمستر اگر می‌خواهید آدرس URL وب سایت خود را تغییر دهید و لینک‌های وب سایت خود را به آدرس دیگری تغییر دهید حتماً با مفهوم ریدایرکت (Redirect) به‌خوبی آشنا شوید و انواع آن را بشناسید و بدون کسب اطلاعات کافی این کار را انجام ندهید.

در این مقاله با همراه باشید تا راجع به این موضوع به طور کامل باهم صحبت کنیم و اطلاعات لازم و کافی را نیز کسب کنید.

ریدایرکت (redirect) چیست؟

ریدایرکت (redirect) مناسب‌ترین روش برای تغیر آدرس صفحه‌ای در وب سایتتان است. در واقع ریدایرکت به معنای تغییر مسیر و راهنمایی آن به مسیر جدید است که در وب سایت به مفهوم انتقال یک آدرس یا url به آدرس دیگر است.

گاهی اوقات در وب سایت ها یا در سایر فضاهای اینترنتی تصمیم داریم که یک دامنه سایت یا آدرس یک‌صفحه‌ای را به دامنه دیگر یا آدرس دیگری انتقال دهیم. در طی انجام این کار ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که برای سئو سایت شما بسیار بد باشد و بازدید سایت شما را پایین بیاورد. انواع ریدایرکت‌ها برای جلوگیری از این خطرات است که در ادامه انواع آن‌ها را به طور کامل بررسی می‌کنیم.

ریدایرکت (redirect) چیست؟ | وب فهم
ریدایرکت (redirect) چیست؟

کاربرد ریدایرکت چیست؟

حتماً این سؤال برایتان پیش می‌آید که اصلاً کاربرد ریدایرکت چیست. در ادامه به 5 کاربرد مهم آن اشاره می‌کنیم.

این کاربردها شامل وارد زیر هستند.

1/ ریدایرکت در صورت تغییر دامنه

همان‌طور که در بالا هم اشاره کردیم یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین کاربردهای ریدایرکت، انتقال یک دامنه به دامنه دیگر است.

اگر شما قصد تغییر دامنه وب سایتتان را داشته باشید حتما این سوال برایتان پیش می آید که در هنگام تغییر دامنه وب سایت چه اتفاقی برای وب سایتتان می افتد؟ آیا با تغییر دامنه اطلاعات وب سایت شما و تمامی محتوای آن و تمامی فعالیت های انجام شده از بین خواهد رفت؟

در جواب سؤالتان باید بگوییم که خیر. شما به‌آسانی می‌توانید با انجام ریدایرکت 301 تمامی اطلاعات و فعالیت‌های وب سایت خود را به دامنه جدید انتقال دهید. پس اصلاً نگران ازبین‌رفتن فعالیت‌های انجام شده روی وب سایتتان نباشید.

نکته: اگر به دنبال نام مناسب برای دامنه وب سایت خود هستید و نمی‌دانید چطور آن را انتخاب کنید، ما نکات بسیار مهم را برای انتخاب نام دامنه برای سایت خود را به شما یاد می‌دهیم.

ریدایرکت در صورت تغییر دامنه | کاربرد های ریدایرکت چیست؟
ریدایرکت در صورت تغییر دامنه | ریدایرکت در صورت تغییر دامنه | کاربرد های ریدایرکت چیست؟

2/ تغییر ساختار آدرس‌دهی صفحات یک سایت

در برخی مواقع بنا به دلایلی مدیر وب سایت تصمیم می‌گیرد تا ساختار آدرس‌دهی صفحات یک سایت را تغییر دهد.

برای مثال آدرس webfahm.com/blog/test را که از ساختار آدرس webfahm.com/blog تبعیت می‌کند را به آدرس webfahm.com/test تغییر دهد.

یا آدرس‌های دسته بندی محصولات را تغییر دهد و category را به آن بیفزاید یا از آن کم کند.

در هر صورت ریدایرکت برای اعمال تغییرات ساختار آدرس دهی صفحات سایت بهترین راهکار است.

3/ تبدیل ساب کتگوری به ساب دامین

یکی دیگر از کاربردهای مهم Redirect زمانی است که بخواهید یک ساب کتگوری را به ساب دامین تبدیل کنید. برای مثال آدرس مقالات وب سایت وب فهم را webfahm.com/blog را به blog.webfahm.com انتقال دهید. این تغییر کلی را می‌توانید به‌راحتی با ریدایرکت انجام دهید.

4/ انتقال یک آدرس منحصربه‌فرد روی آدرس دیگر

زمانی که بخواهید آدرس یک صفحه منحصربه‌فرد را به آدرس دیگری هدایت کنید، از Redirect استفاده کنید. این زمانی اتفاق می‌افتد که دو صفحه محتوای یکسانی دارند.

5 / تغییر دامنه‌های چندگانه به یک دامنهٔ واحد

بسیاری از کسب‌وکارها برای حفاظت از برند در فضای مجازی تصمیم می‌گیرند کلیهٔ TLDهای برای مثال (org. – .com – .ir- .co) مربوط به یک دامنه را خریداری کنند.

در این مواقع مشکلی که ممکن است پیش بیاید ظاهرشدن وب سایت شما با TLDهای مختلف در نتایج serp گوگل است. برای جلوگیری از این کار باید TLDهای دامنهٔ خود را به یک دامنهٔ منحصربه‌فرد ریدایرکت کنید و وب سایت شما فقط با آن دامنه قابل‌مشاهده باشد.

انواع ریدایرکت‌ها کدام‌اند؟

ریدایرکت‌ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام دارای هدف و کاربرد خاص خود هستند. ریدایرکت‌ها به نوع‌های 301،302،307 و meta refresh تقسیم می‌شوند که در این مطلب تمامی آن را نام‌برده و شرح کاربرد و هدف هر کدام می‌پردازیم.

301 redirect یا انتقال دائم

این نوع ریدایرکت برای انتقال دائم یک آدرس به آدرس دیگر است. در این نوع ریدایرکت اعتبار و تمامی محتوای یک صفحه به طور دائم به صفحه دیگری انتقال میابد. معمولاً در مواقعی که کاربران با صفحات 404 یا زامبی پیج مواجه می‌شوند، این بهترین راهکار است تا کاربران شما ریزش نداشته باشند.

همچنین شما می‌توانید زمانی از این روش استفاده کنید که قصد تغییر دامنه وب سایت خود را دارید. با کمک روشredirect301 می‌توانید تمامی لینک‌های وب سایت خود را به آدرس جدید جایگزین کنید.

همچنین یکی دیگر کاربردهای این نوع ریدایرکت، تبدیل آدرس http به https است.

همچنین اگر میخواهید به زبان ساده بدانید که تفاوت http و https در چيست و كدام بهتر است؟ به مقاله مرتبط با آن مراجعه کنید. 

301 redirect یا انتقال دائم | ریدایرکت چیست؟ | وب فهم
301 redirect یا انتقال دائم | ریدایرکت چیست؟

redirect 302 یا انتقال موقت

انتقال موقت یا ریدایرکت 302 برای تبدیل موقت یک آدرس به آدرس دیگر است. انتقال 302 به این معنا است که url به طور موقت به آدرس دیگر منتقل شده است و مجدد به آدرس دیگر بر می‌گردد.

در این نوع ریدایرکت به دلیل موقتی بودن اعتبار صفحه به صفحه دیگر انتقال نمی‌اید پس از این نوع برای انتقال دامین استفاده نکنید.

ریدایرکت 304 (not modified 304)

304 در واقع یک کد HTTP است که گاهی اوقات آن را نوعی ریدایرکت می‌خوانند. کد 304 به مرورگر شما اعلام می‌کند که ”منبعی که به دنبال آن هستید از زمانی که آخرین بار به آن سرزده‌اید تغییری نکرده است”

در صورت مشاهده این پیام مرورگر شما ورژن کش شدهٔ آن منبع را که از قبل ذخیره کرده بود را به شما نمایش می‌دهد. هدف از این تسریع بخشیدن در سرعت پاسخ‌گویی سرور به درخواست‌های کاربران است.

در واقع به زبان ساده‌تر بگوییم که وقتی مرورگر شما اطلاعاتی را تحت عنوان کش ذخیره می‌کند حاوی “Last Modified Header” است که این اطلاعات را دوباره به سرور بر می‌گرداند.

مرورگر شما توسط “Last Modified Header” آخرین تاریخ و زمان ورژن ذخیره شده را با ورژن موجود در سرور چک می‌کند. این کار توسط دو هدر “If-Modified-Since” یا “If-Non-Match” انجام می‌شود.

اگر مقدار سرور با مقدار کش شده برابر باشد سرور پاسخ 304 Not Modified را ارسال می‌کند و مرورگر مجدد از منبع کش شدهٔ خود نتایج را به کاربر نشان می‌دهد و اگر ورژن مرورگر با ورژن سرور یکسان نباشد، به این معنی است که منبع از آخرین زمان دچار تغییراتی شده است، در نتیجه سرور پاسخ 200 می‌دهد و ورژن جدیدی ذخیره می‌شود. در بعضی از مواقع این فرایند دچار اختلال می‌شود و در نتیجه ارور 304 Not Modified مشاهده می‌شود.

redirect 307 یا انتقال کد 307

این نوع ریدایرکت با ریدایرکت 302 خیلی تفاوتی ندارد. از کد 307 نیز برای انتقال موقت یک آدرس اینترنتی (URL) استفاده می‌شود و این نوع از نسخهٔ HTTP1.1 به بعد در دسترس قرار گرفت.

تفاوت کد 307 با 302 در این است که در ریدایرکت 302 به روش نامشخصی به رابط‌های گوگل اعلام می‌شود که محتوا تغییر مسیر داده است؛ اما در کد 307 خیلی واضح این کار انجام می‌شود. در هر دو روش قرار است لینک‌ها به آدرس‌های اصلی خود برگردند.

ریدایرکت (meta refresh)

یکی دیگر از انواع ریدایرکت‌ها meta refresh است. در این نوع به‌جای اینکه تغییرات در سرور وب سایت شما رخ دهد، در سمت کاربر اتفاق می‌افتد. حتماً برایتان پیش می‌آید که زمانی که وارد یک سایت می‌شوید با یک تایمر شمارش معکوس روبه‌رو می‌شوید که شما را به یک صفحه دیگر هدایت می‌کند.

البته که این نوع ریدایرکت باعث کندشدن سرعت سایت شما می‌شود و پیشنهاد می‌کنیم از این نوع ریدایرکت استفاده نکنید.

جمع‌بندی انواع ریدایرکت‌ها

به‌طورکلی اگر تصمیم دارید که آدرس یک یا چند صفحه وب ‌سایتتان را یا خود دامین وب سایت را به آدرس دیگری تغییر دهید لازم است به‌خوبی با مفهوم redirect آشنا شوید و انواع آن را به‌خوبی بشناسید.

از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم و امیدواریم این مطالب برای شما مفید و سودمند باشد.

خدمات وب فهم

شرکت دانش‌بنیان فن آوران هوش مکانی با بهره‌گیری از دانش بروز و تجربه چندین‌ ساله خود در زمینه‌های طراحی سایت و توسعه آن، طراحی اپلیکیشن موبایل، طراحی وب اپلیکیشن، بهینه‌سازی سایت و خدمات سئو، دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوا، فعالیت خود را در سال ۱۳۹۷ باهدف ارائه بهترین خدمات آغاز کرد.

این مجموعه تجربه همکاری با بیش از ۷۰ ارگان، شرکت و برندهای موفق را داشته و توانسته رضایت آنان را جلب کند. وب فهم آمادگی همکاری مداوم و هدف‌مند را در زمینه تخصصی شما اعلام می‌نماید.

ویژگی‌های وب فهم

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد وب فهم پشتیبانی سریع و حرفه‌ای کارشناسان وب فهم به مدت‌زمان ۶ – ۸ و ۱۲ماهه به‌صورت رایگان است. درصورتی‌که پس از طراحی سایت شما هرگونه پشتیبانی نیاز داشتید، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

هدف ما ارائه خدمات حرفه‌ای با جهت جلب رضایت شما کارفرمایان عزیز است. مشاوره طراحی سایت کارشناسان وب فهم به‌صورت جلسات حضوری، تلفنی و آنلاین است. دوره پشتیبانی به مدت‌زمان ۶ – ۱۲ ماه است و بنا به انتخاب پلن طراحی سایت شما متغیر است. اگر برای انتخاب پلن طراحی سایت خود نیز تردید دارید می‌توانید با پشتیبانان ما مشورت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد الزامی است.

این فیلد الزامی است.