وردپرس چیست؟ مزایا و معایب استفاده از آن چیست؟

وردپرس چیست؟ مزایا و معایب استفاده از آن چیست؟ | وب فهم

وردپرس چیست؟ مزایا و معایب استفاده از آن چیست؟ | وردپرس (WordPress) محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین سیستم مدیریت محتوا برای طراحی وب سایت بدون کدنویسی در جهان به‌حساب می‌آید.

اگر برایتان سؤال پیش‌آمده که سیستم مدیریت محتوای وردپرس چیست؟ و چه کاربردی دارد و چه مزایا و معایبی دارد و چرا بهتر است که برای طراحی وب سایت خود از WordPress استفاده کنیم در این مقاله با ما همراه باشید تا به‌تمامی سؤالات پیش‌آمده برای شما پاسخ بدهیم.

همچنین شما عزیزان اگر می‌خواهید راجع به سایر مطالب تخصصی ما در زمینه طراحی سایت، سئو، طراحی اپلیکیشن، دیجیتال مارکتینگ و غیره بیشتر بدانید، به صفحه مقالات وب فهم مراجعه کنید.

دلایل نیاز هر کسب و کار به وب سایت

در سایر مقالات وب فهم 10 دلیل قانع کننده آورده ایم که نیاز شما به سایت چیست؟ برای مطالعه مطلب موارد استفاده از وب سایت | ۱۰ دلیل که شما را قانع می‌کند که به وب سایت نیاز دارید. به مقاله مرتبط با آن مراجعه کنید. بنابراین اگر به مزایای داشتن وب سایت برای کسب و کارتان پی برده باشید حتما به این نتیجه رسیده اید که برای ارتقای درآمد و توسعه کسب و کارتان به وب سایت نیاز دارید.

اما حتماً این دغدغه برایتان پیش می‌آید که برای طراحی و راه‌اندازی وب سایت باید چقدر هزینه کنید و چه زمانی نیاز دارید. خوشبختانه با وجود سیستم مدیریت محتوایی همانند وردپرس می‌توانید این کار را در زمان کمتر و با هزینه کمتر انجام دهید.

دلایل نیاز هر کسب و کار به وب سایت چیست؟ | وب فهم

دلایل نیاز هر کسب و کار به وب سایت چیست؟

موارد لازم برای طراحی و راه‌اندازی سایت

برای شروع کسب‌وکار اینترنتی خود آیا نیاز به ساخت سایت حرفه‌ای دارید؟ چقدر برای این کار هزینه می‌کنید؟ و چقدر زمان دارید؟

آیا با سایت سازها آشنایی دارید؟ آنها را می‌شناسید؟ به آنها اعتماد دارید؟

برای طراحی و راه‌اندازی یک وب سایت شما به 4 مورد بسیار مهم نیاز دارید. دامنه یا (Domain)، هاست (Host) و سیستم مدیریت محتوا و قالب سایت

سیستم مدیریت محتوا

وب سایت طراحی شده قرار نیست که برای همیشه دارای یک‌شکل باشد و باید دائماً سایت را بروز کنیم و اطلاعات در آن اضافه کنیم و برای مخاطبان اطلاعات جدید انتشار دهیم. برای انجام این کار دو روش داریم که باید یکی از آنها را پیش بگیریم:

اول اینکه برای هر بار انتشار و ویرایش مطالب وارد فضای ذخیره‌سازی اطلاعات (هاست) شویم و برای اضافه‌کردن اطلاعات یا ویرایش آن هر بار کدنویسی کنیم. (البته انجام این کار ریسک بزرگی است و هر بار که کد را تغییر دهید احتمال زیاد است به وب سایت شما آسیب برسد.)

راه دوم که ساده‌تر و منطقی‌تر است نصب سیستم مدیریت محتوا بر روی هاست است. سیستم‌های مدیریت محتوا به نوع‌های مختلفی مثل وردپرس، جوملا و غیره دسته‌بندی‌شده است.

با نصب سیستم مدیریت محتوا مدیریت و افزودن و ویرایش محتوای وب سایت خود را ساده کنید و فقط کافی است که محتوای خوب ایجاد کنید که این محتواها شامل محتوای متنی مثل مقالات، تصاویر، ویدئو، محتوای صوتی و غیره است.

سیستم مدیریت محتوا چیست؟ (cms) | وب فهم

سیستم مدیریت محتوا چیست؟ (cms)

وردپرس چیست؟ (WordPress)

برای طراحی و راه‌اندازی وب سایت سیستم‌های مدیریت محتوای بسیار و متعددی وجود دارد که برخی از آنها به نسبت سایر سیستم‌های مدیریت محتوا برتری دارند.

WordPress یک سیستم مدیریت محتوا است که شامل پوسته‌ها و قالب‌های بسیار متنوع است که به‌صورت رایگان و پولی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. به زبان ساده و واضح وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) متن‌باز (Open Source) تحت وب و رایگان است، شما با این نرم‌افزار مدیریت محتوا می­‌توانید محتوا و مطالب سایتتان را به‌راحتی مدیریت کنید.

این سیستم مدیریت محتوا که با زبان PHP برنامه‌نویسی شده و توسط پایگاه‌داده Mysql نیز پشتیبانی می‌شود. شما می‌توانید با استفاده از آن انواع وب سایت‌های وبلاگی، شخصی، فروشگاهی، شرکتی و هر نوع سایت دیگری را راه‌اندازی کنید.

برای طراحی و راه‌اندازی وب سایت خود دو روش دارید:

اول اینکه با کمک کدنویسی و برنامه‌نویسی این کار را انجام دهید.

دوم اینکه از سیستم مدیریت محتوا CMS کمک بگیرید.

شما با کمک سیستم مدیریت محتوای وردپرس بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی می‌توانید وب سایت خود را راه‌اندازی کنید. وب سایت هایی که با سیستم مدیریت محتوا ایجاد می‌کنید همان وب سایت های داینامیک و پویا هستند.

اگر طراحی سایت را تازه شروع کرده‌اید و در این کار مبتدی هستید، پیشنهاد ما این است که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده کنید به این دلیل که زمان و هزینه کمتر می‌برد.

برای آشنایی کامل با انواع سایت که شامل داینامیک و استاتیک هستند به مقاله مرتبط با آن مراجعه کنید.

CMS یا همان سیستم مدیریت محتوا چیست؟

سیستم مدیریت محتوا یا همان CMS به معنای Content Management System یک سیستم نرم‌افزاری مدیریت محتوا تحت وب است که با استفاده از آن می‌توانید محتوا سایتتان (متن، فیلم، تصویر و غیره) را مدیریت کنید.

با استفاده از CMS بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی می‌توانید صفر تا صد وب سایت خود را ایجاد و راه‌اندازی کنید. یعنی بدون نیاز به کدنویسی محتوا به وب سایت خود اضافه کنید و محتوای وب سایت خود را مدیریت کنید. با کمک CMSها مطالب و صفحات و دسته‌بندی‌های وب سایت خود را بروز و ویرایش کنید.

سیستم‌های مدیریت محتوا شامل WordPress, Joomla, Drupal است.

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا چیست؟ | وب فهم

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا چیست؟

هزینه پایین استفاده از سیستم مدیریت محتوا:

یکی از ویژگی‌های استفاده از سیستم مدیرت محتوا، هزینه پایین استفاده از آن است. برای مثال استفاده از برخی سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس، جوملا، دروپال رایگان است و فقط نیاز است که برای خرید افزونه هزینه بپردازید و امکانات آن را بیشتر کنید.

سهولت استفاده از سیستم مدیریت محتوا:

راحتی استفاده از سیستم مدیریت محتوا نیز یکی دیگر از مزایای استفاده سیستم مدیریت محتوا است. در واقع بدون نیاز به مهارت کدنویسی وب سایت خود را بروز کنید.

دارای قابلیت سفارشی‌سازی:

از دیگر مزایای cmsها دارابودن قابلیت سفارشی‌سازی است. حتی کاربر مبتدی هم بدون نیاز به برنامه‌نویسی وب سایت خود را طراحی کند.

به‌صرفه‌بودن در زمان و هزینه:

یقیناً استفاده از سیستم مدیریت محتوا به نسبت کدنویسی و برنامه‌نویسی زمان و هزینه کمتری می‌خواهد.

مدیریت سطح دسترسی کاربران:

با کمک cmsها دسترسی کاربران را خیلی سریع کنترل کنید.

چرا از وردپرس استفاده کنیم؟

با ذکر چند دلیل مهم و قانع‌کننده بررسی می‌کنیم که چرا از وردپرس استفاده کنیم؟

  • با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس بدون نیز به دانش برنامه‌نویسی و کدنویسی وب سایت خود را خیلی راحت راه‌اندازی کنید.
  • با استفاده از wordpress در صرف زمان و هزینه خود صرفه‌جویی کنید.
  • با طراحی وب سایت وردپرس دیگر نیازی به پشتیبان سایت ندارید و خودتان می‌توانید این موضوع را مدیریت کنید.

در یک جمله خلاصه شده وردپرس (WordPress) به دلیل داشتن هزینه پایین و حتی رایگان بودن، انعطاف‌پذیری بالا، استفاده سریع و آسان، نیازنداشتن به دانش کدنویسی، به‌روزرسانی دائمی محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین سیستم مدیریت محتوا برای طراحی و راه‌اندازی وب سایت است.

با وردپرس چه وب سایت هایی می‌توانید راه‌اندازی کنید؟

طراحی سایت با وردپرس

تا اینجای کار متوجه شدیم که برای طراحی و راه‌اندازی وب سایت می‌توانید سیستم‌های مدیریت محتوا استفاده کنید و انواع آنها در دسترس شما هستند؛ اما برخی از آنها به نسبت بقیه برتری دارند و امروزه پرکاربردترین آن WordPress است. WordPress یکی سیستم مدیریت محتوا است که از قالب‌ها و پوسته‌های متنوعی تشکیل شده است و به‌صورت رایگان در اختیار کاربر قرار می‌گیرد و به‌آسانی و بدون نیاز به مهارت کدنویسی می‌توانید برای کسب و کار خود وب سایت راه‌اندازی کنید.

البته که اگر بامهارت برنامه‌نویسی آشنا هستید می‌توانید با کمک آن قالب وردپرس خود را شخصی‌سازی کنید و امکاناتی را که دوست دارید را به‌دلخواه خود تغییر دهید و یک وب سایت کامل‌تر و حرفه‌ای‌تر برای خود ایجاد کنید.

در نتیجه با کمک WordPress هر نوع وب سایتی را می‌توانید بسازید.

امنیت وب سایت وردپرس چگونه است؟

میزان امنیت وب سایت شما به این موضوع بستگی دارد که چه میزان برای حفظ امنیت وب سایت خود تلاش کردید و اصلاً چقدر در این زمینه دانش و مهارت دارید؟ برای بالابردن میزان امنیت وب سایت وردپرس خود نکات کلیدی وجود دارد که در صورت رعایت‌کردن آنها می‌توانید از امنیت بالای وب سایت خود اطمینان داشته باشید.

بحث امنیت وب سایت شما بسیار اهمیت دارد و در صورت نادیده‌گرفتن آن می‌توانید تمامی زحمات خود را از بین ببرید و خسارت‌های بسیاری به کسب و کارتان وارد می‌شود به همین دلیل توجه به امنیت وب سایتتان بسیار اهمیت دارد.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس ازآنجایی‌که بسیار امن است، همه‌روزه توسط بسیاری از توسعه‌دهندگان مورد بررسی و عیب‌یابی قرار می‌گیرد و به لحظات امنیتی ارتقا پیدا می‌کند. در واقع با به‌روزرسانی‌های منظم توسط وردپرس از میزان آسیب‌پذیربودن وب سایت شما کم می‌شود و اگر مشکلی هم پیش بیاید زود رفع خواهد شد.

بسیاری از کاربران وردپرس به‌صورت خودسرانه بدون اینکه از منبع معتبری استفاده کنند اقدامات اشتباهی جهت بالابردن امنیت برای وب سایت خود انجام می‌دهند یا اینکه اصلاً کار خاصی نمی‌کنند و انتظار دارند که امنیت وبسایتشان بالا برود؛ اما در واقع به وب سایت خود صدمه وارد می‌کنند.

پرکاربرد بودن سیستم مدیریت محتوای وردپرس یکی از حسن‌های آن است و به‌عنوان cms محبوب شناخته شده است؛ اما همین پرکاربرد بودن آن باعث جذب هکرها به سمت آن می‌شود. مدیران وردپرس راهکارهای بسیاری جهت بالابردن امنیت معرفی کرده‌اند و با انجام این راهکارها متوجه می‌شوید که وب سایت وردپرس نیز از امنیت بالا برخوردار است.

در نتیجه باید بگوییم که…

وردپرس از امنیت بسیار بالایی برخوردار است نگران این قضیه نباشید. اما امنیت یک موضوع و مسئله نسبی است و هیچ‌وقت صددرصد نخواهد بود. به همین دلیل وردپرس به‌صورت روزانه مشکلات را بررسی می‌کند و در به‌روزرسانی رفع می‌کند. علاوه‌برآن توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان متعددی در جهان هستند که روی امنیت وردپرس کار می‌کنند همچنین افزونه‌هایی نیز برای ایمن‌تر کردن وب سایت ها وجود دارد و می‌توانید از آنها نیز استفاده کنید.

مزایای وردپرس

در نهایت مزایای استفاده از وردپرس را به‌صورت خلاصه خدمت شما عزیزان نام می‌بریم:

  • رایگان بودن وردپرس و هزینه بسیار پایین آن
  • صرفه‌جویی در زمان و هزینه در طراحی سایت
  • سادگی و سهولت کار با وردپرس
  • انعطاف‌پذیربودن وردپرس
  • مدیریت راحت محتوا در آن
  • منبع باز بودن یا Open Source
  • وجود تیم پشتیبانی و توسعه وردپرس
  • به‌روزرسانی همیشگی به‌صورت روزبه‌روز
  • تنوع بالا در قالب‌ها
  • وجود افزونه‌های زیاد برای افزودن امکاناتی خاص به وب سایت
  • ایجاد و راه‌اندازی انواع وب‌سایت‌ها با وردپرس
  • بهینه‌سازی و سئو سایت توسط افزونه‌های سئو
مزایای وردپرس چیست؟ | وب فهم

مزایای استفاده از WordPress چیست؟

هزینه ساخت سایت با وردپرس

اکنون به‌خوبی سیستم مدیریت محتوای وردپرس WordPress را شناخته‌اید و روش طراحی و راه‌اندازی وب سایتتان را انتخاب کرده‌اید، این سؤال برایتان پیش می‌آید که هزینه طراحی وب سایت با وردپرس چقدر است؟

بعد از اینکه روش طراحی سایتتان را انتخاب کرده‌اید باید دامنه و هاست برای وب سایت خود انتخاب کنید.

باتوجه‌به تعرفه‌های سال 1402 هزینه خرید و ثبت دامین در بازه (30 – 800 هزارتومان به صورت سالانه) و هزینه خرید و ثبت هاست نیز به صورت حدودی (100 – 300 هزارتومان به صورت یکساله) است. این هزینه با توجه به نوع شرکت سرویس دهنده، نیاز وب سایت و کسب و کار شما، حجم و فضای هاست، پهنای باند و مدت زمان ارائه سرویس متغیر است.

همین‌طور در زمان خرید دامنه هم دلیل وجود تفاوت قیمت‌ها خرید و ثبت دامنه ir و com و غیره است. وقتی که دامنه و هاست را تهیه کردید اکنون نیاز است که یک قالب وردپرس برای وب سایت خود تهیه کنید (قیمت قالب‌های وردپرس هم بین 200 هزارتومان تا یک میلیون تومان است.)

همچنین برای اضافه‌کردن قابلیت‌ها و امکانات اگر به افزونه و پلاگین‌هایی نیاز دارید هم می‌توانید آنها را یا به‌صورت رایگان یا با پرداخت هزینه دریافت کنید.

هزینه ساخت سایت با وردپرس چقدر است؟ | وب فهم

هزینه ساخت سایت با وردپرس چقدر است؟

سفارش طراحی سایت به وب فهم

اگر به دنبال یک تیم یا شرکت مطمئن برای طراحی وب سایت خود هستید برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان وب فهم تماس بگیرید.

شرکت دانش‌بنیان فن آوران هوش مکانی با بهره‌گیری از دانش بروز و تجربه چندین‌ ساله خود در زمینه‌های طراحی سایت و توسعه آن، طراحی اپلیکیشن موبایل، طراحی وب اپلیکیشن، بهینه‌سازی سایت و خدمات سئو، دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوا، فعالیت خود را در سال ۱۳۹۷ باهدف ارائه بهترین خدمات آغاز کرد.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد وب فهم پشتیبانی سریع و حرفه‌ای کارشناسان وب فهم به مدت‌زمان ۶ – ۸ و ۱۲ماهه به‌صورت رایگان است. درصورتی‌که پس از طراحی سایت شما هرگونه پشتیبانی نیاز داشتید، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *